Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ-ΕΠΕΙΓΟΝ

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΕΝΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ

της Στέλλας Μεϊμάρη

Υπάρχουν κάποια παιδάκια που αντί να παίζουν ξέγνοιαστα, αναγκάζονται να γνωρίσουν από πολύ μικρά το σκληρό πρόσωπο της ζωής, μπανοβγαίνοντας σε ψυχρά δωμάτια νοσοκομείων και χειρουργείων.

Ένα από αυτά τα παιδάκια είναι και η Παρασκευή-Ευφραιμία Θεοδώρου. Η πεντάχρονη μικρούλα δεν μπορεί ούτε να δει, ούτε να μιλήσει, ούτε να περπατήσει.

Ο λόγος; Ανά πάσα στιγμή μπορεί να υποστεί αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς.

To κοριτσάκι, σε ηλικία μόλις έξι μηνών, υποβλήθηκε στην πρώτη του εγχείρηση στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεννηματάς», παρότι, όπως λέει χαρακτηριστικά στο «Αγιορείτικο Βήμα» ο πατέρας του, κ. Απόστολος Θεοδώρου, οι γιατροί είχαν δηλώσει εξαρχής ότι «πρέπει να σταματήσει να κάνει πειράματα στην Ελλάδα, καθώς δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα».

Και όντως, η εγχείρηση δεν έφερε κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Αντίθετα, η μικρούλα υπέστη καθολική αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς και έπρεπε να μεταβεί επειγόντως στο εξωτερικό.

Η μόνη λύση, λοιπόν, ήταν να μεταφερθεί η Παρασκευούλα στην Αμερική, στο εξειδικευμένο Children’s Hospital of Los Angeles - Doheny Retina Institute, το οποίο διευθύνει ο Thomas Lee, MD, ειδικός στις σύνθετες διαταραχές του αμφιβληστροειδούς παιδιών.

Και παρότι τα έξοδα για την οικογένεια ήταν υπέρογκα, την άνοιξη του 2009 η Παρασκευή κατάφερε να ταξιδέψει μέχρι το συγκεκριμένο νοσοκομείο του Λος Άντζελες και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και στα δυο της μάτια.

«Η χαρά μας ήταν ανέλπιστη. Η μικρή τους πρώτους μήνες έδειχνε σημάδια βελτίωσης, έβλεπε, αντιλαμβανόταν το φως, τον ήλιο. Ξαφνικά όμως υπέστη ξανά αποκόλληση», μας λέει ο κ. Θεοδώρου.

Κανείς γονιός, όμως, δεν θα εγκατέλειπε τόσο εύκολα την ελπίδα να ζήσει το παιδί του μια κανονική ζωή. Να δει, να μιλήσει, να περπατήσει, να μπορέσει να παίξει με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του. Έτσι, λοιπόν, η οικογένεια Θεοδώρου παλεύει να βρει και πάλι τα χρήματα από την αρχή για να μπορέσει να ταξιδέψει ξανά το μικρό αγγελούδι στην Αμερική.

Τα έξοδα, βέβαια, για την οικογένεια της μικρής Παρασκευούλας δεν σταματάνε εδώ. Το παιδί πάσχει από οστεοπόρωση σοβαρού βαθμού, που μπορεί να του προκαλέσει κατάγματα.

Ευτυχώς, το κόστος αυτών των φαρμάκων τα καλύπτει η Πρόνοια. Ωστόσο, για την εγχείρηση εκτός Ελλάδας το υπουργείο Υγείας καλύπτει μόλις το 1/3 των εξόδων.

«Το ποσό είναι μεγάλο. Την προηγούμενη φορά για 33 μέρες που μείναμε στην Αμερική, πληρώσαμε 105.000 ευρώ. Και τώρα κανείς δεν ξέρει πάλι πόσο θα χρειαστεί να παραμείνουμε εκεί. Θέλουμε να θεραπευτεί οριστικά η Παρασκευούλα μας αυτή τη φορά και να βρούμε λύση και για την οστεοπόρωση. Μόλις βρεθούν τα χρήματα θα φύγουμε αμέσως για την Αμερική», τονίζει, γεμάτος αγωνία, ο πατέρας.

Για τους ελάχιστους δύσπιστους, σας παραθέτουμε παρακάτω όλα τα ιατρικά έγγραφα που διαβεβαιώνουν για την πάθηση του παιδιού και την ανάγκη μεταφοράς του στο εξωτερικό για να εγχειριστεί.

Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί την μικρή Παρασκευούλα στη μεγάλη αυτή μάχη που δίνει από τη στιγμή που γεννήθηκε. Και ας μη σταθούν εμπόδιο τα χρήματα μπροστά στη ζωή και την υγεία μιας αθώας ψυχούλας.

Με τις ευχές και την αγάπη μας να πάει το συντομότερο Αμερική και να γυρίσει πίσω γερή και δυνατή.

Όποιος θέλει να λάβει μέρος στον αγώνα σωτηρίας της τετράχρονης Παρασκευής, μπορεί να επικοινωνήσει με τον Απόστολο Θεοδώρου στο 6979724915 και 6942216572

Όποιος μπορεί να συνεισφέρει, ο λογαριασμός της οικογένειας είναι:

Απόστολος Θεοδώρου
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΑΡ. λΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 733/625364-40
ΙΒΑΝ: GR4301107330000073362536440

επίσης

Απόστολος Θεοδώρου
ALPHA TΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 133-002101-280728
ΙΒΑΝ: GR13 0140 1330 1330 0210 1280 728






Πηγή: http://www.panoramapress.gr/

Πηγή: http://www.agioritikovima.gr/

Read more: http://www.osiaefxi.com/2013/10/blog-post_6.html#ixzz2gv0igs5r


36 σχόλια:

  1. Μακάρι να πάνε όλα καλά για το κοριτσάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μερικοί άνθρωποι γνωρίζουν τη ζωή απο την άσχημη της πλευρά απο πολύ μικροι,μακάρι όλα να πανε καλα για τη μικρή,φιλια και καλη εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και καλή βδομάδα Νέλλη μου..δυστυχώς για πολλούς συνανθρώπους μας η ζωή είναι πολύ σκληρή και άδικη..φιλάκια πολλά..ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά..

      Διαγραφή
  3. Kate αυτό είναι πολύ μεγάλο για copy paste... πώς κάνω αναδημοσίευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γιάννη μου..άργησα να σου απαντήσω απο εδώ..τα είπαμε απο το δικό σου και το έχεις ήδη αναδημοσιεύσει..να είσαι καλά φίλε μου..

      Διαγραφή
  4. ωρες ωρες αναρωτιεσαι γιατι;ποιος ειναι ο λογος;.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι σκληρή η ζωή με μερικούς συνανθρώπους μας,,σκληρή και άδικη..τι να πω..

      Διαγραφή
  5. αυτή είναι μια άλλη πλευρά της ζωής που κάποιοι συνανθρωποι μας κλήθηκαν να γνωρίσουν καλή δύναμη απο βάθος καρδιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μαράκι μου..να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά για την μικρούλα..και άμεσα!

      Διαγραφή
  6. Εύχομαι τα καλύτερα για την Παρασκευούλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Παρασκευή μου..να πάνε όλα καλά..αυτό είναι ευχή όλων μας..

      Διαγραφή
  7. Καλημερα και καλη εβδομαδα.
    Αναδημοσιευω με λινκ εδω γιατι ειναι αρκετα μεγαλο.
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Χριστίνα μου..να είσαι καλά κοπέλα μου που με την ευαισθησία σου είσαι συνεχώς στις επάλξεις...φιλάκια πολλά..

      Διαγραφή
  8. Καίτη μου το είδα πρώτα στο Νικόλα , , ενημέρωσα εκεί και με τα λίγα χρήματα και την μεγάλη καρδιά μας ΄΄μαζί΄΄ κάνουμε θαύματα Καλή εβδομάδα ψυχή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Νικόλ μου..το ξέρω ότι είσαι ευαισθητη σε τέτοια θέματα και όχι μόνο αγαπημένη μου φίλη..να είσαι καλά πάντα γλυκούλα μου..φιλάκια και αγκαλίτσα πολύ μεγάλη..καλή βδομάδα να έχουμε!

      Διαγραφή
  9. Περαστικά στο μικρούλι. Είμαι σίγουρη ότι θα μαζευτεί το ποσό που χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Δαφνούλα μου..μακάρι να γίνουν όλα αυτά άμεσα..φιλάκια πολλά και καλή βδομάδα..

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα καλή μου Καίτη....καλή εβδομάδα να έχουμε...σε έχασα..ευχαριστώ που πέρασες... χαίρομαι που άρεσε το γλυκό δελφινομπανανάκι ..και ο Γεωργούλης ... πρόσεχε την υγεία σου...μην αγχώνεσαι....σχολιασα στο μπλοκ ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ για το κοριτσάκι , όπως είπα κι εκεί θα πω και δω..αθώο πλασματάκι, τι φταίει να πάθει αυτό τόσο μικρό;6 μηνών; μακάρι Ο Θεός να το βοηθήσει και όλες αυτές οι αναδημοσιεύεις στα μπλογκς να έχουν θετικό αποτέλεσμα... μπράβο και σε σένα και στον ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ για την δημοσίευση... δεν ξέρω αν θα το βάλω εγώ (όχι επειδή ειμαι αναίσθητη)...φιλούθκια και την αγάπη μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κι απο εδώ δελφινάκι μου γλυκό..είμαστε ήδη 10 περίπου ιστολόγια που κάνουμε απο κοινού τέτοιες αναδημοσιεύσεις..όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο..και όποιος έχει Facebook και μπορεί να το αναρτήσει καλό είναι..εγώ δεν έχω fb..ότι μπορω να κάνω μόνο απο εδώ..με έχει συγκινήσει πολύ η ιστορία της Παρασκευούλας,..μακάρι να πάνε όλα καλά..το ξέρω κοριτσάκι μου ότι δεν είσαι αναίσθητη..μην λες τέτοια πράγματα..έχεις την πιό αθώα ψυχούλα ματάκια μου εσύ..μην αισθάνεσαι άσχημα..φιλάκια πάρα πολλά και εγώ σου στέλνω την αγάπη μου..τα λέμε σύντομα..

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα Καίτη μου, νομίζω πως η δύναμη της ψυχής μας είναι μεγάλη και θα μαζευτεί το ποσόν για τη μικρή! Εύχομαι από καρδιάς να γίνει ολότελα υγιής!!!
    Να είσαι καλά κι εσύ που συνεισφέρεις με αυτόν τον όμορφο τρόπο!
    Καλό βράδυ και φιλιά πολλά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κατερίνα μου..μακάρι να μαζευτεί άμεσα το ποσόν για την Παρασκεούλα..απλή αναδημοσίευση κάνω ότι και οι υπόλοιποι..να είσαι καλά πάντα γλυκιά μου φίλη..πάρα πολλά φιλάκια..

      Διαγραφή
  12. Αχ, μωρέ, στενοχωρέθηκα...
    Μακάρι να πάνε όλα καλά για το κοριτσάκι!
    Τόσο μικρό και να περνάει τόση ταλαιπωρία... :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι στενοχωριόμαστε με τέτοια περιστατικά Έλλη μου..είναι πολύ άδικό αυτό που περνάει το μικρό κοριτσάκι..

      Διαγραφή
  13. Αχ, Καιτη μου, μακάρι να πάνε όλα καλά για τη μικρούλα! Πόσο με στεναχωρεί όταν μαθαίνω τέτοια για αθωες ψυχούλες που δεν έχουν γνωρίσει ακόμη τη ζωή, αντίθετα αντιμετωπίζουν τη σκληρότητά της από τη γέννησή τους!
    Καλή εβδομάδα να'χεις, Καιτούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να περάσουν όλα ανώδυνα για την μικρούλα..αυτή είναι η ευχή όλων μας Πέπη μου..καλή βδομάδα και πολλά φιλιά..

      Διαγραφή
  14. Καιτούλα μου, το κοινοποίησα και στο φέης. Εύχομαι να πάνε όλα καλά για το παιδάκι. Εύχομαι και δύναμη στους γονείς του, γιατί σίγουρα τη χρειάζονται.
    Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο που το έβαλες στο facebook Ροδούλα μου..να πάνε όλα καλά για την Παρασκευούλα..

      Διαγραφή
  15. Μακάρι να πάνε όλα καλά... Ολοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλα πράγματα!
    Φιλιά πολλά γλυκιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όλοι μαζί μπορούμε κάτι να κάνουμε..μία απλή αναδημοσίευση να το μάθει περισσότερος κόσμος..φιλάκια πολλά Φωτεινή μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εύχομαι όλα να πάνε καλά για τη μικρούλα!!!!!!! Δύναμη και κουράγιο στους γονείς, τραβάνε κι αυτοί το δικό τους Γολγοθά!!!!
    Πολλά φιλιά Kate μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Σιλενάκι μου..ευχή όλων μας για την μικρή Παρασκευούλα!!άμεσα να της πάνε όλα καλά και να μαζευτεί το ποσόν!!πολλά φιλάκια και απο μένα!

      Διαγραφή
  18. Καιτούλα μου καλή, εύχομαι να πάνε όλα καλά στο κοριτσάκι μας και μακάρι να υπάρξουν κι άλλοι που να συμμετάσχουν σ΄ αυτήν τη βοήθεια.Φτάσαμε για λίγες χιλιάδες ευρώ να μη μπορεί μια χώρα να προσφέρει βοήθεια.Θα παραμείνω πιστός στις αναδημοσιεύσεις βοήθειας, (κι εκτός απ΄ την αγάπη μου) από αντίδραση και μόνο προς αυτήν την αδιαφορία προς τον άνθρωπο.Πιστεύω κι είμαι σίγουρος πως σ΄ αυτήν την πορεία θ΄ ακολουθήσουν κι άλλοι.Κάνω έκκληση κι από δω μέσα να ευαισθητοποιηθούμε περισσότεροι, ώσπου η σπίθα να γίνει πυρκαγιά!Έχω όλα τα e-mail των φίλων μας που συμμετέχουν, εκτός από δυο.Το ένα πρέπει να το ΄χεις εσύ Καίτη μου(της Λίας!).Αν δεν έχεις των υπολοίπων να σου τα στείλω για πιο γρήγορη ενημέρωση.Τα έδωσα και στον Θανάση!Έτσι γλυκιά μου να προχωράμε όλοι μαζί!Την καλησπέρα μου με την αγάπη μου στέλνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα γλυκέ μου Νικόλα..να είσαι καλά φίλε μου..σου έστειλα mail με τους φίλους που μπηκαν στην λίστα και περιμένω νέα και απο σένα και απο τον Θανάση..μην ξεχάσεις να βάλεις στην ομάδα και τον Γιάννη(ΚΑΤ'ΑΛΗΘΕΙΑΝ)..καλό απογευματάκι..αν και βλέπω να είμαστε on-line σήμερα όλοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εύχομαι από καρδιάς να πάνε όλα κατ΄ευχήν για τη μικρή. Θα το κοινοποιήσω στο fb κορίτσι μου. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εύχομαι τα καλύτερα για την Παρασκευούλα! Μπράβο για τη δημοσίευση, τέτοιες ώρες δείχνουμε την ανθρωπιά μας... Μπορώ να το κοινοποιήσω από εσένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή