Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΝΥΧΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΑΡΤΗΣ ΙΙ..Η ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..


Μάτωσαν πάλι οι σφαίρες της αθλιότητας.
Κόλαση.
Κόλαση και φωτιά..
Θέλω..
Θέλω ν' αναστηθούν οι πεθαμένοι ήλιοι.
Και τα μπλε φεγγάρια να μην αναδεύουν
τις κουρτίνες των νοσοκομείων με σπαραγμό.
Νάγναντεύουν μόνο ήσυχα σπίτια
τις νύχτες της Αστάρτης.
Παρακαλώ Εκείνον..
για έλεος.
Θέλω..
Θέλω τα παιδιά να παίζουν
χαρούμενα στις αυλές
γέλια ν' ακούγονται,
τρεξίματα και κυνηγητά
με μπάλες πολύχρωμες τ' αγόρια
και κούκλες να χτενίζουν
τα κορίτσια τα πρωινά.
Κι οι μανάδες ν' απλώνουν
τ'ασπρόρουχα με τραγούδια
κάτω από τον ήλιο του μεσημεριού
κρύβοντας στο στήθος τους γιασεμιά..
Όχι μηχανές θανάτου κι ερπύστριες.
Ούτε κραυγές απόγνωσης.
Όχι άλλο αίμα.
Ούτε δάκρυ από τα παιδικά ματάκια.
Ζωή μόνο.
Κι ευφορία.
Ζητάω πολλά εγώ η ανόητη?
Πολλά ζητάω?
Αχ και δεν ξημερώνει Θεέ μου απόψε..
Δεν ξημερώνει.(By Kate)


Ο Χ Ι   Α Λ Λ Ο   Α Ι Μ Α...Ο Χ Ι  Α Λ Λ Α  Ν Ε Κ Ρ Α  Π Α Ι Δ Ι Α!!



55 σχόλια:

  1. |Θέλω ν' αναστηθούν οι πεθαμένοι ήλιοι"
    Με αυτόν τον στίχο στάθηκες ορθή
    απέναντι στην κόλαση και τον θάνατο....

    Οργίζομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οργή και θλίψη Ελένη μου..πολύ τραγικό να αφανίζονται ζωές με τέτοιο τρόπο..και μάλιστα όταν τα θύματα είναι παιδάκια τα περισσότερα..

      Διαγραφή
  2. Ποσο σε νιωθω! Περνα κι εσυ να υπογραψεις σε παρακαλω, αν δεν το εχεις ηδη κανει και διαδοσε το οσο μπορεις! Ποιος ξερει, ισως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα κάνω ότι μπορώ Χριστίνα μου!Ενημέρωσε και τον Νικόλα..υπέγραψα ήδη.

      Διαγραφή
  3. Με δάκρυα στα μάτια σχολιάζω Καίτη μου. Από προχθές που άκουσα στις ειδήσεις ότι "έφυγαν" 400 και γυναικόπαιδα συγκλονίστηκα. Οι προσευχές σου, προσευχές μου Καίτη μου. Μακάρι οι προσευχές όλων των "ανόητων", ενισχυμένες με το δάκρυ και την αληθινή έγνοια και θλίψη, να φτάσουν μέχρι τα αυτιά του Θεού, και να αποτρέψει άλλο κακό. Μόνο Αυτός έχει τη δύναμη να το κάνει...
    Την αγάπη μου σου στέλνω Καίτη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να φανταστείς Ροδούλα μου ότι τώρα που σου απαντώ μετά 2 μέρες ο αριθμός των θυμάτων έχει υπερβεί τους 600!!ο Θεός μόνο..δεν υπάρχει κάτι άλλο..βλέπεις καμιά πορεία ειρηνευτική να γίνεται?βλέπεις κάποια ειρηνευτική κίνηση ή να πιάνουν τόπο οι διαβουλεύσεις για εκεχυρία?τραγωδία!την αγάπη μου καλή μου φίλη σου στέλνω και καλή επιτυχία στις προσπάθειές σου!άπειρα φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα Καιτούλα μου!Μέ συγκλόνισαν οι στοίχοι σου!Πόσο άδικος καί σκληρός αυτός ο πόλεμος μέ τόσα θύματα καί κυρίως γυναικόπαιδα.Ηταν νά ταξιδεύσει εκεί,ένα πολύ αγαπημένο μου καί κοντινό,πρόσωπο,γιά επαγγελματικούς λόγους,Ζήτησε ότι δέν θέλη νά πάει,καί οι αρμόδιοι εκεί,πελάτες,είπαν,έλα,δέν συμβαίνει τίποτα!Τοσο,μά τόσο θράσσος!Φυσικά δέν πήγε καί δέν πρόκειται νά πάει.Νάσαι καλά φίλη μου!Οι Ελληνες είναι πάντα μέ τό μέρος τών Παλαιστινίων καί βοηθούν όπως καί όσο μπορούν!Πολλά φιλιά γλυκειά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θράσσος Μιμίκα μου πραγματικά!μου έκανε φοβερή εντύπωση αυτό που μου έγραψες!τι να πω,ευτυχώς που δεν πήγε!συντελείται γενοκτονία εκεί!χάνονται μωράκια,παιδάκια άμαχοι!φρίκη!σ'ευχαριστώ καλή μου φίλη μέσα απο την καρδιά μου!πολλά φιλάκια και την αγάπη μου!Υ.Γ.οι φωτό σου απο το Λαύριο είναι συναρπαστικές!

      Διαγραφή
  5. Είναι άθλιο αυτό που γίνεται. Η ψυχή μου πονάει για τα παιδάκια που χάνονται, τις μάνες, τους νέους, για όλα τα θύματα...Πολύ με συγκίνησε το ποίημά σου Καιτούλα μου ! Ο Θεός να βάλει το χέρι του να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και τα εγκλήματα.
    Φιλάκια πολλά, καλή μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σέυχαριστώ Μαριαννίτσα μου!μακάρι να σταματήσει άμεσα το κακό αν και ανεβαίνει αλματωδώς ο αριθμός των θυμάτων!η σκέψη μου είναι σε αυτά τα παιδάκια!αθώα πλάσματα του ανθρώπινου μίσους!φιλάκια άπειρα!

      Διαγραφή
  6. Ανήμποροι στεκόμαστε και ματώνουν οι καρδιές μας Καίτη μου , δεν χόρτασαν αίμα αθώων παιδιών οι αιμοχαρείς του πλανήτη!!!
    Ποτάμι να τους πνίξει έγινε ..
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανήμποροι είμαστε εντελώς..θα μπορούσαμε όμως να κάνουμε μια πορεία συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό μιά συναυλία ώστε να μαζευτούν χρήματα για βοήθεια έστω για το νοσοκομείο που κατέρευσε εκεί ώστε να χτιστεί μελλοντικά ένα άλλο στη θέση του..κάτι να κάναμε σαν Έλληνες...δεν ακούω τίποτα να γίνεται!τίποτα απολύτως..φιλάκια άπειρα Νικόλ μου!

      Διαγραφή

  7. " Θά δείτε νά πετάνε άνθρωποι στόν ουρανό σάν μαυροπούλια καί νά ρίχνουν φωτιά στόν κόσμο. Όσοι θά ζούν τότε θά τρέξουν στά μνήματα καί θά φωνάζουν: «Εβγάτε σείς οι πεθαμένοι νά μπούμε μείς οι ζωντανοί…»πατρο -Κοσμάς ο Αιτωλός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σταματήσει άμεσα η Γενοκτονία...αυτή η αιματοχυσία χωρίς έλεος Βαρβάρα μου!

      Διαγραφή
  8. αυτο που με τσαντιζει ειναι που δε μπροουμε να κανουμε τιποτα για να τους σωσουμε! και χανονται καθημερινα τοσοι! ποση αδικια ποια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ γίνει άμεσα εκεχυρία για κατάπαυση του πυρός!αυτό να λέμε!φιλ΄'ακια Εκφρασούλα!

      Διαγραφή
  9. Ως πότε φίλη μου... ως πότε όλο αυτό το κρεουργείο; Ενώνω τη φωνή μου με τη δική σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρει κανένας Αντώνη μου μέχρι πότε!ας ελπίσουμε άμεσα να σταματήσει η αιματοχυσία!σέυχαριστώ γλυκέ μου φίλε!

      Διαγραφή
  10. Χριστέ μου τι αυτοκαταστροφικά πλάσματα είμαστε εμείς οι άνθρωποι! Δεν έχω λόγια να εκφράσω τη φρίκη που υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο!
    Σε φιλώ γλυκά κορίτσι μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καιτούλα μου δεν έχω λόγια για τη γενοκτονία που συντελείται εκεί κάτω.Δυστυχώς από μια τρέλα κι ασυνεννοησία έχουμε φτάσει στο αιματοκύλισμα μικρών παιδιών στην πλειοψηφία με τη συγκατάθεση μάλιστα της διεθνούς κοινής γνώμης.Δεν ακούω κανένα να διαμαρτύρεται ή όποτε κι αν γίνει είναι εντελώς υποτονικό χωρίς καμιά κύρωση.Ας αναλογιστούμε μόνο ότι μπορεί να ήμασταν στη θέση αυτών των ανθρώπων.Τα βλέπουμε, τ' ακούμε κι είμαστε ανίκανοι να πράξουμε κάτι.Κι όμως μια μαζική διαμαρτυρία με μια ογκώδη ειρηνική πορεία είναι ικανή να σταματήσει αυτό το έγκλημα.Αυτό έχει σημασία αυτήν την ώρα και δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο.Κι αυτό που κάνουν οι Εβραίοι, είναι χειρότερα απ' όσα έκανε γι' αυτούς ο Χίτλερ.Όσα να πω ακόμα και να γράψω δε φτάνουν για έναν πόλεμο με τόσα αθώα παιδικά θύματα.Κι όλοι γνωρίζουμε ότι όταν γίνεται ένας πόλεμος, πεθαίνει αμέσως η ειρήνη!Τα λόγια απ' το ποίημά σου μιλάνε κατευθείαν στην καρδιά... πολύ συγκινητικό και με προτρέπει να σπάσω προσωρινά την αποχή και να ενώσω τη δική μου φωνή με τη δική σου κι όλων των φίλων... σ' ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά γι' αυτό!Να 'σαι πάντα καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά έκανες αγαπημένε μου Νικόλα..ας μη κλείσουμε τα μάτια στη γενοκτονία...να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας!έκανες εξαιρετική ανάρτηση και πρέπει να την δούν όλοι!να είσαι καλά φίλε μου!

      Διαγραφή
  12. Απαντήσεις
    1. Μακάρι στο να σταματήσει η γενοκτονία.δεν είναι μόνο αμαρτία είναι μία άδικη αιματοχυσία που χάνονται κυρίως παιδάκια!

      Διαγραφή
  13. Μακάρι να πάψουν να πονάν τα παιδιά.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να σταματήσουν και να πονάνε και να πεθαίνουν παιδιά και αθώοι Μαρία Έλενα!φιλάκια.

      Διαγραφή
  14. Καλησπέρα Καίτη!
    Ομολογώ ότι η φρίκη με ξεπερνά και μου είναι αδύνατον ακόμα και να δω τις φωτογραφίες...
    χώρια που διαφωνώ ως προς την προβολή της θέας τόσο ωμής βίας...

    Σε φιλώ
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διαφωνώ κι εγώ Ζαμπίτσα μου όπως τα παρουσιάζουν τα γεγονότα τα ΜΜΕ δηλ.εικόνες ωμής βίας μιά κι έξω και διαφωνώ επίσης που δεν γίνεται καμμία διαμαρτυρία ειρηνευτική πορεία ή κάτι τέτοιο για να σταματήσει η ανελέητη αιματοχυσία!τα ιστολόγια που δημοσιεύσαμε σκληρές φωτό προφανώς εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την γενοκτονία και γενικά την αιματοχυσία!!φιλάκια άπειρα καλή μου φίλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπημένη μου Καίτη,
    κάθε μέρα ακούω και μια δυσάρεστη είδηση..
    Παιδιά πεθαίνουν από πολέμους, παιδιά πεθαίνουν από τροχαία, άνθρωποι πεθαίνουν σε αεροπορικές πτήσεις.. χιλιάδες δυσάρεστες ειδήσεις..
    Πραγματικά και γω παρακαλώ τον Θεό για έλεος.. πόσο αίμα και δυστυχία χωράει αυτή η γη;
    Το ποίημα σου είναι εξαιρετικό! Εσύ- Εμείς- δεν ζητάς -ζητάμε- πολλά, αλλά αυτοί που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας ζητούν πολλά και τόσο διαφορετικά από αυτά που θέλουμε..
    Να έχεις ένα ευχάριστο βράδυ! Χαίρομαι που είσαι και πάλι κοντά μας!
    Φιλάκια και να είσαι καλά!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάρηκα που σε ξαναβρήκα Παλομιτάκι μου όσο δε φαντάζεσαι!όσο για την αιματοχυσία τη γενοκτονία που συντελείται δεν έχω άλλα λόγια..όσα ένιωσα και νιώθω τα γράφω εδώ..ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια..την αγάπη μου καλή μου φίλη!

      Διαγραφή
  17. Το σπιτι μου χωραει αρκετα παιδακια.
    Γιατι να μην μπορω να σωσω μερικα?
    Οχι σαν εμποδιο στο σχεδιο Του
    μα σαν ανθρωπινη παρορμηση για ζωη.

    Καλη σου μερα Καιτουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σπίτι σου Μελένια μου χωράει πολλά παιδιά και η χρυσή σου καρδιά άπειρα!να είσαι καλά Μελάκι μου αγαπημένο.

      Διαγραφή
  18. Τόση βία!!!!! τοσο αίμα!!!!!! τοσα αδικοχαμένα παιδια!!!!!!!!!!! πόνος, πόνος άδικος.....ας μην τον αναμασαμε ομως και μεις τοσο,δε βοηθάμε,κουραστηκα να βλεπω τοση φρικη,πολλα φιλια Καιτουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ μεγάλη αδικία που ματώνει την καρδιά!και δεν υπάρχει σταματημός Νελλάκι μου..άπειρα φιλάκια.

      Διαγραφή
  19. Καίτη μου αυτό που συμβαίνει σήμερα στον κόσμο και ιδιαίτερα στην περιοχή της Γάζας είναι ανήκουστο. Έχουμε γίνει απάνθρωποι. Αυτή τη στιγμή έπρεπε όλος ο κόσμος παγκοσμίως να είναι στους στους δρόμους και να φωνάζει για να σταματήσει αυτή η γενοκτονία.
    Ο ΟΗΕ γιατί υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει κάποια λύση αναρωτιέμαι..πρέπει να γίνει κάτι άμεσα Ελένη μου..καταστροφή..χάος..αφανισμός..

      Διαγραφή
  20. Εξαιρετική ευαισθησία στα θλιβερά γεγονότα πηγάζει μέσα από τα λόγια σου, Καίτη, μακάρι να μην πλήρωναν πάντα οι αθώοι...
    Καλή εβδομάδα, ΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Μαράκι μου..ναί,πάντα οι αθώοι είναι τα θύματα..ας ελπίσουμε να σταματίσει άμεσα η αιματοχυσία το φονικό παραλήρημα..να μην χαθούν άλλα παιδιά και αθώοι.φιλάκια.

      Διαγραφή
  21. Μάλλον ζητάς πολλά... Πολύ φοβάμαι πως δε θα σταματήσουμε ποτέ να βλέπουμε τέτοιες εικόνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφω ζητάω πολλά...αλλά την υγεία και την ειρήνη τα πολύτιμα αυτά αγαθά που τα αναφέρουμε έτσι απλά είναι αυτά που επικαλούμαι..και δεν θα σταματήσω...δεν θα σταματήσουμε να βλέπουμε τέτοιες εικόνες κορίτσι μου γιατί καθημερινά πλέον χάνονται αναίτια αθώοι..

      Διαγραφή
  22. Φρικτά όλα αυτά μα υπέροχο το ποίημά σου!! Ζούμε πια σε έναν κόσμο που δεν υπολογίζει ούτε τα παιδιά και τους άμαχους... όλη αυτή η κτηνωδία, η φρίκη δεν έχουν τέλος!! Και βέβαια οι φρικαλεότητες εναντίον των παιδιών υπάρχουν συχνά πυκνά και στις χώρες που υποτίθεται ότι υπάρχει ειρήνη... Αθλιότητα δίχως τέλος που σε κάνει να αναρωτιέσαι ποιό είναι το μέλλον!!! Πονάει η καρδιά μου!!!!
    Πολλά φιλιά γλυκιά κι ευαίσθητη φίλη μου Καίτη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζούμε στιγμές φρίκης και σπαραγμού χωρίς έλεος Κικίτσα μου!σ'ευχαριστώ αγαπημένη μου φίλη..άπειρα φιλάκια.

      Διαγραφή
  23. Και δεν θα ξημερώσει Καιτούλα μου αν δεν σταματήσουν να ξερνάν οι μηχανες του πολεμου μολίβι και φωτια επανω σε αθώα παιδικα κορμακια... φρίκη.. δεν είμαστε ανθρωποι πιά... !!!!! ενα λυπημενο φιλί σου στελνω μικρή μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζούμε στιγμές μεγάλης θλίψης Ρουλίτα μου..δεν αντέχεται όλο αυτό!φιλάκια καλή μου φίλη!

      Διαγραφή
  24. Θέλω τα λόγια σου να γίνουν προσευχή που θα φτάσει ως το πιο βαθύ τ'ουρανού....

    φιλάκι γεμάτο αγάπη Καίτη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Νομίζω Kate ποτέ δε θα σταματήσει αυτό το "φαινόμενο" που λέγεται πόλεμος..Σου στέλνω την αγάπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς ας ευχηθούμε ειρήνη στην πολύπαθη περιοχή πάντως Αμπυ μου!!!την αγάπη μου και πολλά φιλιά.

      Διαγραφή
  26. Είμαστε τέρατα... συνηθίσαμε να είμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Θέλω ν' αναστηθούν οι πεθαμένοι ήλιοι.
    Και τα μπλε φεγγάρια να μην αναδεύουν
    τις κουρτίνες των νοσοκομείων με σπαραγμό.

    αυτός ο στίχος είναι καταπληκτικός!
    χαιρετώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ενα δάκρυ, ένας ανείπωτος πόνος , μια θλιβερή αλήθεια !!!
    Με ένα φιλί , σου στέλνω την αγάπη και την εκτίμησή μου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Mακαρι όλα τα φεγγάρια της Γης να λάμπουν σε καθάριους ουρανούς! Μακάρι να μην υπάρχουν παιδιά με δακρυσμένα μάτια! Τα νοσοκομεία να αδειάσουν και ο πόνος να χαθεί! Ειρήνη να κυριαρχίσει ενάντια στο τρελλό και ανείπωτο μίσος των ανθρώπων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δηλώνω συγκλονισμένη από το θέαμα και οργισμένη για τα κοράκια όλου του κόσμου, που σκορπούν τους πολέμους έτσι, για να γουστάρουνε...

    Σου στέλνω την αγάπη μου γλυκιά μου Kate και πολλά πολλά φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή